Libertatea de exprimare vs Responsabilitate

La Berăria Culturală, în cel de-al treilea an de conferinţe şi confruntări  academice şi polemice, la o halbă de bere, a avut loc, în 21 ianuarie, cea de-a XVIII-a dezbatere, pe o temă actuală și explozivă: „Exprimare, Libertate, Responsabilitate”.

Invitații organizatorului și moderatorului acestui ciclu de dezbateri, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, au fost: Calin Hintea – decanul FSPAC din cadrul UBB; sociologul Ioan Hosu – FSPAC și Liviu Alexa – director Ziar de Cluj, alături de un public numeros și  de calitate. (Foto: Cosmin Ignat)

Jurnalistul Ion Novăcescu a subliniat că o asemenea dezbatere este necesară şi utilă în cel de-al doilea centru mediatic al ţării şi în contextul actual românesc şi european. “ În credinţa mea şi pe baza experienţei de peste 20 de ani în presă, libertatea de exprimare, neînsoţită de responsabilitate este aidoma cu libertatea de a conduce prin oraş cu viteza pe care o doreşti, în direcţia în care ai chef şi neţinând cont de nicio regulă, semafor sau trecere de pietoni.