Aberant! Primarul Ludușului și 15 consilieri au aplaudat un impostor și i-au mulțumit că-și bate joc de ei.

Autor: Ion Novăcescu

Mulți dintre voi ne-ați scris, întrebându-ne ce s-a ales de cea mai mare operațiune de impostură academică din România, din ‘90 până astăzi și ce face impostorul Altman, cel care ne-a amenințat că ne dă în judecată. Vezi, în acest sens dezvăluirile noastre:

1.http://fabricadelideri.ro/foiletonul-celui-mai-socant-caz-de-impostura-academica-cazul-altman-iacob-episodul-2/

2. http://fabricadelideri.ro/foiletonul-celui-mai-socant-caz-de-impostura-academica-cazul-altman-iacob-episodul-2/

3. http://fabricadelideri.ro/kusturica-e-zero-cum-a-primit-altman-titlul-de-cetatean-de-onoare-al-ludusului/

Am aflat recent că în Primăria Luduș, condusă de primarul pesedist Ioan Cristian Moldovan (foto)

Primarul Ioan Cristian Moldovana fost o întâmplare fabuloasă, care-i va face pe toți autorii de comedie din lumea asta să dea de pământ cu scenariile lor, iar pe bietul Caragiale îl va răsuci invidia-n mormânt.

Ca să vă convingem să citiți tot articolul până la capăt, vă expunem doar unul dintre dintre halucinantele dialoguri purtate în Primăria Luduș între mitomanul impostor Altman Iacob și unul dintre consilierii locali de la PSD:

Consilier local Totu D.- Din punctul meu de vedere, dacă dv , în fața membrilor Consiliului local, în fața domnului primar, spuneți că nimic nu este fals în dosar, noi suntem exonerați de răspundere etică și morală, pentru că noi nu suntem agenție de detectivi, nu cercetăm.”

”Dl. Altman – „Găndiți-vă, ce folos aș fi avut eu să-mi fac o diplomă de la Cambridge și să o pun acolo?Ce aș fi câștigat cu asta. Am 58 de ani cred că nu vă mai gândiți că aș câștiga femei.”

 

Instantaneu de la una dintre ședințele CL Luduș:Așadar, pornim în relatarea acestei întâmplări având  două premise certe:

Prima Potrivit propagandei rasiste și logicii de iobag neo-arian a lui Sabin Gherman, pe pământul de la Tisa la mare, Dumnezeu i-a făcut deștepți și superiori pe unguri și puțin pe ardelenii de limbă română. Evident, cei mai deștepți ardeleni fiind cei din zona orașului Luduș (jud. Mureș). De ce? Fiindcă domnu’ Sabin Neoiobagul s-a născut într-un sat din apropierea acestui oraș și, în conformitate cu doctrina sa, în acea zonă e doar foarte bine, ca să nu fie rău.

A doua premisă. Teatrul absurd este definit de un cadru scenic suprarealist și de dialoguri fără sens, ilogice, aberante. Sau, mai bine zis: stupide și absurde. Însă toate acestea sunt rezultatul imaginației unui autor, de multe ori genial, precum a fost și românul nostru Eugen Ionescu sau evreul Franz Kafka. De altfel, termenul generic de „kafkian” este unanim acceptat în mai toate limbile pământului ca fiind sinonim cu prostia absurdă și inimaginabilă, de coșmar. Deși Ionescu și Kafka sunt considerați geniali tocmai pentru că mintea lor a imaginat cele mai aberante situații și stupide dialoguri, criticii considerând că NIMENI altcineva nu poate concepe ceva mai aberant, totuși acești autori sunt limitați și neștiutori. Fiindcă n-au trecut prin Primăria Luduș și prin al său Consiliul Local. Unde, pare-se, prea-bunul Dumnezeu a făcut o nefăcută și – vorba proverbului  – a răsturnat căruța cu … naivi. Subliniem: doar în primărie și-n consiliul local.

Așadar! Iată întâmplarea adevărată, cu nimic fardată sau împopoțonată de noi.

În urma anchetelor noastre referitoare la impostura academică a numitului Altman Iacob și la beneficiile pe care acesta le-a obținut de pe urma falsurilor, uzului de las și a uzurpării de calități oficiale, (prin complicitate?, incompetență?, crasă prostie?, ori abuz?), dar mai ales în urma notificărilor trimise primarului orașului Luduș, Ioan Cristian Moldovan (PSD), acesta a recurs la o manevră de de mușamalizare a acestei situații profund dezonorante și cauzatoare de prejudicii pentru imaginea publică a comunității ludușene. Mai mult decât atât,  audierea lui Altman în Consiliul Local s-a transformat într-un spectacol grotesc și aberant, presărat cu acuze, minciuni ordinare și calomnii inimaginabile îndreptate contra noastră. A celor care am devoalat și i-am prezentat primarului impostura academică a mitomanului Altman. Ca și cum noi am fi fost vinovați de această postură penibilă și degradantă în care este orașul ce-l conduce, nu incompetența crasă a aparatului său de serviciu și a întregului Consiliu Local. Este realmente șocant să vezi cum un om tânăr, care mai este și profesor, poate avea o asemenea mentalitate stalinistă și este atât de lipsit de responsabilitate. Și de minima preocupare de a-și respecta măcar principala atribuție din fișa postului, aceea de a proteja prestigiul comunității care l-a ales cu 65% din voturi. Este de neînțeles pentru orice om normal la cap de ce acest primar vrea să aibă în continuare un impostor nerușinat drept cetățean de onoare al comunității sale?!  În loc să ștergi pe jos cu umpostura lui cu tot și să fii un om demn și de onoare.

Înmânarea titlului lui Altman

Revenind la întâmplarea noastră, în ședința ordinară a Consiliului Local Luduș, din 26 februarie 2018, la care au participat 15 din cei 16 consilieri locali ( 9 – PSD, 3 – PNL, 3 UDMR, 1- PMP), a fost convocat și numitul Altman Iacob. Care a venit însoțit de cel care este cunoscut drept „Rimătorul dintre brazi”, Sandu Cătinean. Conform primarului Moldovan, acest rimător a venit în calitate de garant al lui Altman, pentru că îl cunoaște bine. Precizare: acest rimător jalnic are câteva stagii la psihiatrie și constant are impresia certă că este urmărit, că se comit tentative de asasinat asupra sa. De asemenea se vizează cu ochii deschiși în posturi eroice, în timp ce hălăduiește cu voce tare printre brazi.

Proces verbal sed. CL Ludus. P1

Într-un iureș delirant, pe parcursul a aproape 60 de minute, Altman pur și simplu și-a bătut joc de cei 15 consilieri locali ai minunatului oraș Luduș, preschimbându-i printr-o incantație aberantă, de nimeni înțeleasă, în niște pudeli drăgălași și tare prostănaci. Cea mai tare magie a făcut-o însă Altman cu primarul Ludușului care, deși la început părea a fi un pekinez aspru, în scurt timp l-a preschimbat din vorbe într-un pisoi. Cu blăniță albă și, evident, fundiță roșie.

 

 

 

 

 

La braț cu garantul lui – Rimătorul dintre brazi (Sandu Cătinean, foto)

Rîmătorul dintre brazi pe numele din buletin Sandu Cătinean mitomanul impostor i-a plimbat pe cei 16 miculuți … naivi și  foarte „intelijenți” pe unde au vrut mușchii lui cerebrali. Și atât de mult le-a plăcut acestora dresura de circar iluzionist a lui Altman, că la final l-au omagiat în ropote de aplauze, mulțumindu-i că a venit să „limpezească puțin situația”.

Dialogul dintre impostorul garantat de rimător și nevinovații administratori publici ludoșeni e atât de aberant, de stupid, de ilogic și fără sens încât noi nu avem capacitatea intelectuală să-l suprindem în abisalitatea lui. Spus direct, pe românește, e atâta prostie acolo, că e groaznic de rușinoasă pentru orgoliul neo-arian de a fi ardelean.

Primarul mulțumindu-i lui Altman că a limpezit lucrurile.Așa că nu ne rămâne altceva de făcut decât să vă expunem replicile cele mai delicioase și să postăm imaginile cu restul dialogurilor. Care pot servi drept bază pentru cea mai tare piesă de teatru absurd. Sau comedie neagră, scrise vreodată. Deci, așa ceva încă nu am văzut în Teleorman sau în videle. Și e groaznic de trist.

Romănia

Judeţul Mureş

Oraşul Ludus

Consiliul Local

                                                                                                                                                           Procesc Verbal

Încheiat astăzi: 26 februarie 2018, în ședința ordinară a C.L. Luduș”

Din totalul de 16 consilieri, sunt prezenți 15 consilieri”

Ședința a fost deschisă de dl. primar Moldovan Ioan Cristian.

Dl. primar: „Mă bucur foarte mult că dl. Iacob Altman a venit să ne explice problemele din ultima perioadă, pe care bănuiesc că le cunoașteți cu toții…

Altman Iacob: “Eu aflând că trebuie să dați un răspuns după legea transparenței decizionale, am spus să vin să vă arăt că ceea ce am scris în CV-ul pe care l-am trimis atunci, diplomele și toate realizările mele care apar în CV-ul acela, există și că nu am avut interes să falsific ceva. Dimpotrivă, nu am arătat alte realizări de ale mele deoarece am anumite rețineri ca să mă laud cu niște lucruri.”

Placheta de merit

Altman Iacob: “Iar aceasta este placheta de merita făcută de grupul Masteranzilor II de la Harving College (sic!… mitomanul! Nici măcar nu mai știut să numele prestigiosului Colegiu universitar american, Hartwick, unde susține că a predat.)  Acolo am cărțilemele care au ISBM (sic! – corect: ISBN) , cu cipul academic de la Bibliotecă Națională.” (Precizare! Și aceasta e o minciună ordinară. Cărțile pe care impostorul  mitoman pretinde că le-ar fi publicat în străinătate nu au cum să aibă „cipul” Bibliotecii Naționale din România.)…

Altman Iacob: “Este o plachetă de merit, care se acordă în fiecare an de către Grupul Masteranzilor II, unui profesor pe care l-au plăcut si-l consideră decan de an, adică cel mai apropiat de ei. Dacă trebuie să mă umilesc, aș putea ajunge și până acolo încăt să-i rog să-mi dea caseta, dar nu cred că va fi nevoie de așa ceva.”

Consilier Totu D.: „Deci orice demers, că este vorba de smerenie sau de umilire trebuie făcut, pentru că  este o problemă foarte serioasă în momentul de față. Nu știm ce demersuri o să facă mai departe domnul acesta.” Dialog halucinant despre smerenie

Altman Iacob: „Nu mai face demersuri pentru că nu l-a preluat nici un ziar”

Consilier Totu D.: “Dl.Novăcescu vă acuză de niște lucruri, nu vă acuză că nu ați fi licențiat sau doctor, vorbește de impostură academică în câteva cazuri punctuale, se referă și la un articol din New York Times care ar fi trebuit să va publică în foileton cartea, eu de asta vreau să ne spuneți.” Acest dialog este halucinant.

 

 

Dl.Altman – „Nu este vorba de articol, ci este vorba de suplimentul lui, care am fost imformat de către editorialiști că o să apăra în paginile 7-22, undeva începând cu 5 februarie. Dacă vă aduceți aminte în acea Dialogul despre articolul din New York Timesperioadă a început scandalul cu Trump și tot programul lor, un ziar cu 6 milioane de abonați, s-a devansat. Puneți-va în situația în care ați semnat un contract de voluntariat, prin care ați predat toate drepturile de autor numai să apăreți în acest ziar, ați putea pune întrebări de ce nu l-au publicat? Acum avocații mei au pus această întrebare și au programul editorial. Dar aceasta nu înseamnă ca eu să fiu acuzat că am făcut o minciună, că nici nu am fost întrebat și nu mi-a dat dreptul să mă apăr. Peste tot în CV-ul,pe care l-am preadat atunci la comisie, am scris că la UBB am fost asimilat,…”

„Dl.Primar: – Dl.prof. Iacob Altman nu este aici pentru a da răspuns la acuzațiile pe care le face dl. Novăcescu, este aici pentru a-și argumenta meritele pentru care noi si dumneavoastră i-am oferit Titlul de Cetățean de onoare al orașului Luduș, să ne prezinte aceste diplome pentru a justifica acest titlu.”

“Dl. Rad I.(cel mai vîrstnic consilier îl sfătuiește fără rușine pe Altman) – …„dacă nu pur și simplu nu-l băgați în seamă că este si asta o rezolvare.”

”Dl. Totu D.- Ideea este cea pe care a subliniat-o domnul primar, că dumneavoastră spuneți în fața Consiliului local, că tot ce ați prezentat în dosarul de candidat pentru oferirea Titlului de Cetățean de Onoare al orașului Luduș, este autentic, nu este plastografiat și nu este fals, pentru că, cu adevărat asta ne interesează până la urmă, ca să nu avem într-o perspectivă mai apropiată sau mai îndepărtată, tot felul de interpelări. Deja ați văzut și dumneavoastră că ne acuză, că vrem să ascundem murdăria sub preș.”

”Dl. Altman I.- Asta înseamnă că acuză și fostul consiliu de superficialitate în verificarea dosarelor.”

Dl. Totu D.- Dar diploma de Cambridge o aveți? ”

Dl. Altman– Eu nu umblu să țin niște diplome care de fapt nu mă satisfac, nu-mi rezolvă nimic din orgoliu, dar îmi rezolvau antiplagiatul pe acea parte din articol, atât.”

Consilier local Totu D.- Din punctul meu de vedere, dacă dumneavoastră , în fața membrilor Consiliului local, în fața domnului primar, spuneți că nimic nu este fals în dosar, noi suntem exonerați de răspundere etică și morală, pentru că noi nu suntem agenție de detectivi, nu cercetăm.”

”Dl. Altman – „Găndiți-vă, ce folos aș fi avut eu să-mi fac o diplomă de la Cambridge și să o pun acolo?Ce aș fi câștigat cu asta. Am 58 de ani cred că nu vă mai gândiți că aș câștiga femei.”

”Dl. Totu D.- noi nu vrem decăt să fim convinși că dosarul dumneavoastră pentru obținerea Titlului de Cetățean de onoare este cu date autentice și atunci suntem exonerați de orice răspundere morală.”

Dl. Cătinean S. – „Acest personaj (adică Novăcescu, n.n.), vă spun eu ca și scriitor, eu nici nu am știut despre el, deși am fost de căteva ori acolo la berărie. (fabulos, ha!,ha,ha!)

„Altman își vede de drumul lui și este recunoscut internațional, au înnebunit de-a dreptul de invidie.”

Dl.Altman – „Și nepreluat de nici un ziar.”

Dl. Cătinean – „Acesta este un alt argument hotărâtor, deci acum să dezbatem așa, este penibil.(…) Ceea ce prevalează el ca și acuză este pueril, este nedemn de luat în seamă, nu este o acuză serioasă ci este o chestiune de fond și argumentul dumneavoastră hotărâtor este că acest lucru s-a petrecut după ce l-ați făcut cetățean de onoare, iar ca un om să nu mai fie cetățean de onoare trebuie să aibă niște fapte serioase la activ, nu niște fleacuri și niște bănuieli.”

Dl. Cătinean – „Dacă Sandu Cătineanu stă lângă tine, este un garant, pentru că Sandu Cătinean este un luptător activ pentru drepturile, pentru libertăți, pentru dreptate în țara aceasta, care și-a pus în pericol propria lui intergritate să lupte pentru drepturi și pentru adevăr. Dacă eu aș vedea că acest om este de o probitate morală scăzută, în secunda următoare mă întorc și plec, fratele meu să fie. M-ați înțeles?”

Dl. Altman – „Știți ce trebuia să vă pună pe gânduri? Vă spun un lucru care pe mine m-a impresionat la lansarea de carte. Cel mai mare sociolog român în viață, Nicolae Grosu, un om care conferențiază lună de lună, a fost in decembrie în Germania, acum este în Anglia, nu ar fi venit la 70 de ani cu mașina lui de la București, nu ar fi acceptat sa-l cazez la Mănăstire la Găbud, și apoi a plecat înapoi acasă, ca să vorbească la lansare mea de carte 10 minute, dacă nu ar fi dorit să facă asta. Gânditi-vă la acestlucru.”

Dl.primar – Vă mulțumim. Ne bucurăm că ați venit să limpezim puțin lucrurile.

”Dl. Altman- Și eu vă mulțumesc.”

Falsurile în declarații și uzurparea de calități oficiale comise de numitul Altman în Declarația și CV=ul depuse la dosarul de acordare a titlului de „Cetățean de onoare” al orașului Luduș

  1. ”Din anul 2009 am propriul curs ca profesor asociat la Sorbona I Paris”
  1. ”Din 2013 am fost cooptat ca profesor modular emerit la Cambridge”
    1. ”Am fost numit profesor asociat și distins cu certificatul de apreciere al colegiului pentru întreg anul 2015, la colegiul economic Hartwick, Universitatea New-York, SUA”
    1. ”Din 2009 am fost invitat lastudii doctorale la Sorbona I Paris. Susținerea oam programată în februarie 2016. Toate referatele le-am susținut cu „Suma cum laudae” .”

    Precizări: Ambele infracțiuni se pedepsesc cu închisoarea de la șase luni la trei ani.

    Pe baza acestor falsuri și a uzurpării calității oficiale de profesor universitar la celebrele universități, Altman a primit folosul numit distincția de „Cetățean de onoare”.

Precizăm că după ce am luat act de această mascaradă menită să mușamalizeze impostura academică a numitului Altman Iacob și, mai ales grava incompetență și profunda nepăsare manifestate la Primăria Luduș, în cadrul procedurii de acordare a înaltei distincții de Cetățean de onoare, am trimis o notificare primarului Ioan Cristian Moldovan în care i-am solicita, în baza legii și a propriului Regulament, să ne precizeze ce măsuri va lua. În cazul în care nu va lua aceste măsuri în cursul lunii aprilie, vom sesiza autoritățile competente să reglementeze acest caz de impostură, în care aducem acuzații, cu probe, de fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale. Va fi de datoria acestor autorități să hotărască dacă numitul Altman Iacob a fost protejat sau care afost interesul în această afacere atât de dezonorantă pentru o comunitate aleasă, precum cea ludoșeană.