Fabulos! Drumul național 1 F care trece prin comuna Baciu a fost întăbulat la municipiul Cluj Napoca

O porțiune consistentă din DN 1 F Zalău-Cluj Napoca, în suprafață de de 32.150 mp, drum care trece prin comuna Baciu, a fost întăbulată în proprietatea municipiului Cluj Npoca. Este vorba despre porțiunea din DN1 F situată între „Napolact” și „Cina”. La acest rezultat – care la prima vedere pare o culme administrativă – s-a ajuns în urma împărțirii administrative aberante a celor două unități administrativ-teritoriale (UAT) și a limitelor dintre Cluj Napoca și comuna Baciu.

Foia de proprietate 1

 

 

Bun! Care-i efectul acestei stări de lucruri aberante asupra cetățenilor? Păi, în urma controalelor și amenințărilor Curții de Conturi asupra Primăriei Cluj Napoca cu procese și imputări că nu-și întăbulează inventarul imobil, municipalitatea clujeană a trecut în proprietatea sa toată această porțiune a DN 1 F, plus încă 5 metri de teren de la trama stradală, pe ambele laturi. (vezi foto!)Foaie de proprietate 2

Cu adevărat aceasta este o situație demnă de o Carte Neagră a Aberațiilor Administrativ-Birocratice Românești. Și culmea este că niciouna dintre Primării nu este vinovată, ele fiind moștenitoarele împărțirii administrative din comunism. Cert este că doar așezarea la masa negocierilor a celor două municipalități ar putea găsi o soluție care să satisfacă nevoile firești ale cetățenilor comunei Baciu de a avea acces la infrastructură stradală. Vom vedea!