Liviu Alexa și gruparea sa condamnați la plata a 200.000 lei pentru defăimare

Autor: Ion Novăcescu

Liviu Alexa împreună cu gruparea sa – pe care o numește a fi cea mai bună – de la ziarul on line și de la televiziunea prin cablu au fost condamnați astăzi, 11 iunie 2018, de către Tribunalul Cluj, la plata unor despăgubiri morale importante pentru sancționarea defăimării. Astfel, conform sentinței pronunțate, LIVIU ALEXA DORU ALIN, DRAGOTĂ GABRIELA LUMINIŢA, LUNGU VICTOR EUGEN MIHAI, MOLDOVAN FLORIN CONSTANTIN, precum și firmele: SC CALL MANIA SRL și SC PAGINA CIUDATULUI SRL, au fost condamnate la plata a 200.000 de lei către Vasu Ovidiu (președintele clubului) și Clubul Sportiv “Universitatea” Cluj-Napoca .

 

Sentința Tribunal Cluj Alexa.Lungu.200.000 leiPe portalul Curții de Apel Cluj a fost postat motivul esențial pentru care s-a pronunțat această sentință. Instanța „constată încălcarea de către pârâţi a dreptului la propria imagine, reputaţie şi onoare, prin publicarea cu rea-credinţă a unor informaţii defăimătoare la adresa reclamanţilor.Alexa a rămas cu gura căscată după sentință

În aceeași măsură Tribunalul Cluj „Obligă pârâţii să nu mai publice informaţii neadevărate, care aduc atingere onoarei, demnităţii, reputaţiei şi imaginii reclamanţilor.” De asemenea, instanța „Obligă pârâţii în solidar – adică:LIVIU ALEXA DORU ALIN, DRAGOTĂ GABRIELA LUMINIŢA, LUNGU VICTOR EUGEN MIHAI, MOLDOVAN FLORIN CONSTANTIN, precum și firmele: SC CALL MANIA SRL și SC PAGINA CIUDATULUI SRL,  să plătească reclamantului Vasu Ovidiu suma de 100.000 lei şi reclamantului Clubul Sportiv “Universitatea” Cluj-Napoca suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale.

Victor Lungu

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabriela Dragota

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii OVIDIU VASU EMILIAN şi CLUBUL SPORTIV “UNIVERSITATEA” CLUJ-NAPOCA, în contradictoriu cu pârâţii CALL MANIA SRL, PAGINA CIUDATULUI SRL, LIVIU ALEXA DORU ALIN, DRAGOTĂ GABRIELA LUMINIŢA, LUNGU VICTOR EUGEN MIHAI, MOLDOVAN FLORIN CONSTANTIN şi în consecinţă: Constată încălcarea de către pârâţi a dreptului la propria imagine, reputaţie şi onoare, prin publicarea cu rea-credinţă a unor informaţii defăimătoare la adresa reclamanţilor. Obligă pârâţii să nu mai publice informaţii neadevărate, care aduc atingere onoarei, demnităţii, reputaţiei şi imaginii reclamanţilor. Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantului Vasu Ovidiu suma de 100.000 lei şi reclamantului Clubul Sportiv “Universitatea” Cluj-Napoca suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale.

Ovidiu Vasu. U ClujRespinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţi împotriva pârâtului OLARIU EUGEN IOAN. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Apelul şi motivele de apel se depun la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 11.06.2018.

Precizăm că avocatul lui Alexa și a grupării sale în acest proces a fost Mihai Lăpușan. Avocata lui Ovidiu Vasu a fost Raluca Stoinea.avocat-lapusan-mihai. Foto. avocatura.net