Revolutia Ultima – biruința omului asupra iluziei că tehnologia îl va face fericit dacă el nu vrea asta

Marea Pictură Murală a Elevilor „Revolutia Ultima” – care este este închinată sărbătoririi a 100 de ani de la Unirea românilor din 1918, a fost inaugurată astăzi, 15 iunie 2018,  în cadrul unei ceremonii prilejuite de încheierea anului școlar.

Inaugurare Pictură. Public

Lucrarea de artă, care are 72 de metri pătrați, se află în curtea Colegiului Național George Coșbuc din Cluj Napoca, fiind pictată pe unul din pereții centralei termice a liceului. Acesta a fost un proiect realizat de Consiliul Elevilor din acest colegiu. Inițiativa realizării acestei Mari Picturi au avut-o elevele Dana Novăcescu (președintele Consiliului Elevilor din acest colegiu, cl. XI-a G2) și Nora Catană (vicepreședinte – cl. XI-a G1). Ele i-au propus elevei Milea Catalina (responsabil Departamentul de artă – cl. XI-a G1) să realizeze conceptul artistic.

În sprijinul acestor fete inimoase au venit peste 60 de voluntari, elevi și unii profesori ai Colegiului care, pe parcursul a aproape trei săptămâni, între 4 și 24 aprilie, au pictat-o. În cadrul ceremoniei, în care elevii au acordat diplome de recunoștință voluntarilor și partenerilor, Dana Novăcescu, președintele Consiliului Elevilor,  a spus că „Marea Pictură Murală a Elevilor „Revolutia Ultima” este gestul nostru de respect față de faptele mărețe ale înaintașilor noștri, cei care au făcut Marea Unire de la 1918 și, în același timp este mesajul generației noastre către viitor. Acest semn al trecerii noastre prin Colegiul George Coșbuc, în Anul Centenarului, spune și povestea  credințelor și viziunii în care noi vedem lumea de astăzi și pe cea de mâine. În opinia mea, ”Revolutia Ultima” reprezintă biruința omului asupra iluziei că tehnologia sau oricare alt zeu modern îl poate face să fie fericit, dacă el nu dorește să fie fericit. Vă doresc să vreți să fiți fericiți!” La rândul ei, Nora Catană a spus că în acest proiect elevii au dovedit că pot lucra în echipă, organizat, fapt care i-a ajutat să fie productivi și inovativi. „Un lucru pe care l-am învățat este acela că dacă îți dorești cu adevărat, trebuie să ieși din zona ta de confort și să acționezi hotărât, fără frică.” Cătălina Milea a mulțumit tuturor, întrucât „fără această echipă minunată, ori fără toată susținerea emoțională și financiarăde care am avut parte, nu a fi reușit să realizăm acest proiect. Pentru mine personal a fost o experiență uluitoare și întru totul deosebită. Mă bucur că împreună am atins un nivel profesionist.”

Final.Marea Pictura Murala

Eforturile elevilor au fost sprijinite moral și financiar de către Compania NTT DATA Romania, care le-a fost Partener de onoare în acest proiect. Elevii i-au adus mulțumiri speciale d-lui Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, că le-a susținut proiectul din primul moment, aceeași recunoștință îndreptând-o și către Diana Stănese, COO – Head of HR, Marketing & Business Support Functions din cadrul companiei clujene, căreia i-au înmânat o diplomă de apreciere.

Daniel Metz și NTT DATA Romania

 

Inaugurare. Diana Stănese și echipaSusținător logistic a fost: Fundația Armonia.

Diplomă Fundația Armonia

Parteneri de comunicare: Fabrica de Lideri, Pro TV, Știri de Cluj, Actual de Cluj și  Ziua de Cluj.

De asemenea, elevii au fost sprijiniți de: Rotary, Palatul Copiilor și Primăria Cluj Napoca.

Diplomă Fabrica de Lideri