Salvarea copilului din Paris. O manipulare de 2 bani pentru occidentali care încă mai sunt creduli

O analiză de: Ion Novăcescu

Imaginea capturată de pe înregistrarea video cu „emoționanta” salvare a unui copil gata să cadă de la etajul IV al unui bloc din Paris vorbește de la sine despre manipularea de doi bani, făcută în acest caz. Manipulare menită să-i emoționeze pe occidentalii care încă mai sunt tâmpiți de studiul atâtor benzi colorate cu eroi de carton fabuloși. Publicul țintă al acestei făcături ieftine sunt cei pe care eu îi numesc „zombie sociali”. Oamenii care azi trăiesc în lumea iluziilor și care sunt injectați de zeci de ani cu doze zilnice de „opium virtual”, prescris sub diferite rețete: Superman, Spiderman, Iron Man, ăla care-i om-liliac etc.

Făcătură de 2 bani

Cuvintele sunt de prisos. Privitul acestui „spectacul” ieftin te scârbește. Fiindcă e prost regizat și conceput, spre deosebire de producțiile gigantice făcută în alte cazuri de manipulare colectivă.

Scopul acestei făcături este limpede: să emoționeze pozitiv publicul european și să înfrâneze puțin lava încinsă care urcă din străfundurile instinctului de conservare european. Fiind o făcătură ordinară va avea efect invers, de bumerang și-l va reteza politic pe principalul său beneficiar, care este președintele Franței.

Acest mesaj esențial îl veți întâlni ÎN TOATE ȘTIRILE: „Tânărul din Mali, imigrant din Mali, care a salvat un copil rămas suspendat la etajul 4, în Paris, va primi cetățenie franceză, a anunțat președintele . După întâlnirea cu noul erou național al Franței, președintele Emmanuel Macrona anunțat că acesta nu trebuie să-și mai facă griji legate de statutul, pentru că va primi cetățenie. Mamoudou Gassama va fi angajat la Brigada de Pompieri și, de asemenea, a primit și medalia de onoare din partea președintelui Franței.”

Performanțele atletice ale tânărului din Mali sunt remarcabile, la fel ca și acțiunea sa eroică pentru „salvarea” copilului. Imaginea, tulburătoarea imagine, ne arată goliciunea acestei manipulări ordinare. După cum se vede în filmarea atent concentrată pe performanțele tânărului din Mali, la secunda 10-11, în balcon apare, pentru o fracțiune de secundă un tricou alb, ca să vadă care e starea copilului. Apoi, de la secunda 15 a filmării, individul masiv este în balcon, lângă copil, putând traversa foarte ușor pentru a ajunge la acesta. Tânărul din Mali era la etajul doi. În concluzie, așa după cum arată toate indiciile – concentrarea filmării pe ascensiunea tânărului din Mali, ezitarea inițială a „masivului” de a se arăta în balcon, pasivitatea sa criminală și refuzul de a-l ridica pe copil, deși îl ținea de mâini – toate acestea demonstrează că scopul „operațiunii” nu a fost să-șl salveze pe copil, ci să-l „fabrice” pe noul „erou național al Franței”, care este un IMIGRANT. Punct!

Despre Autorul articolului:

Ion Novăcescu este specialist în comunicare și profiler politic. Are doctoratul în istorie (2010). Are o experiență de 24 de ani în presă. A publicat mai multe cărți: Ion I.C. Brătianu. Concepție și management politic, Editura Eikon, Cluj Napoca. 2011; Linșajul mediatic în politica românească, Editura Adevărul, București, 2013. Este fondatorul proiectului cultural-comunitar „Berăria Culturală” (mai 2013), care a ajuns la cea de-a 75-a ediție. Este co-fondator al proiectului „Fabrica de Lideri”, destinat profilingului politic, antrenamentelor în comunicare și producției unor conferințe cu mari personalități ale neamului românesc.