Uimitor! Judecătorul Danileț: O paradă gay mă deranjează!

Celebrul judecător Cristi Danileț a făcut, în cadrul unei confruntări publice, pe care a avut-o cu un preot ortodox, o declarație șocantă și – de necrezut pentru un aprig susținător  al drepturilor

persoanelor LGBT, așa cum s-a poziționat acesta. Spre uimirea celor aproape 150 de oameni care participau la confruntarea de la  „Berăria Culturală” din Cluj Napoca, printre care se afla și un grup LGBT, Danileț a spus că este deranjat de gesturile obscene, făcute în public de homosexuali și lesbiene și, mai mult decât atât, că-l deranjează paradele acestora. „Ne deranjează că-i vedem pe stradă cu anumite gesturi, pe care unii dintre noi le considerăm obscene? Da! Uite aici mă deranjează și pe mine. Exemplu! O paradă gay mă deranjează, vă spun drept”, a mărturisit judecătorul Danileț ( vezi min:11:25-11:26).

Pentru a se scuti de asemenea stări deranjante, judecătorul a oferit și soluția: „Dați-le toate drepturile pe care le pretend, în sensul de a fi stimați, de a nu fi discriminate și nu vor mai fi nevoiți să se exhibe în public”, a conchis Danileț.

Sala plina la „Marea confruntare a verii”

În altă ordine de idei, celebrul judecător s-a declarant deranjat și de vederea unui adolescent care îi bagaă în public limba în gură unei adolescente. Acest fapt poate fi explicat și din perspectiva că Danileț este tată și are o fiică adolescent, în vârstă de 15 ani. El a făcut aceste declarații în cadrul dezbaterii:  „Familia – între NEVOIE, LEGE, TAINĂ și INTERESE”, unde s-a confruntat cu Părintele-profesor universitar Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB.

Acesta a fost un eveniment oferit de către NTT Data România, care a avut loc în 2 august, și care a fost organizat de către Fundația Armonia, cu sprijinul Ursus.

Moderator și producător: Ion Novăcescu. Co-producător: Andrea Ilyas.

Parteneri: Mobila Dalin, PMA Invest, Cluj-AM.RO, Cinema Florin Piersic și Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca