Judecătorul Danileț s-a declarat subiect și produs al familiei tradiționale

Judecătorul Cristi Danileț l-a lăsat fără cuvinte pe un celebru preot orthodox, aflat în fața sa, dar și pe cei aproape 150 de oameni care asistau la confruntarea acestora pe tema familiei. Șocul declarațiilor a afectat și minoritarul grup LGBT, venit să participle la această dezbatere, din rândul cărora s-a remarcat curajosul și onestul psiho-terapeut, Vlad Popa, cel care și-a declarat, în cadrul confruntării, statutul său de homosexual.

Confruntarea cu marturisirea homosexualului

Solicitat de moderatorul și organizatorul confruntării, comunicatorul Ion Novăcescu, ca să explice de ce a folosit substantivul „NOI”, ori de câte ori s-a referit, în expunerea sa, la familia tradițională, judecătorul cristi Danileț a precizat:

Păi mă includ și eu acolo, că n-oi fi de altă natură”. Apoi, acesta a continuat cu precizările și mărturisirile, spre stupefacția grupului masiv de susținători ai familiei tradiționale, care erau pregătiți să-I arunce în față toate acuzele și bănuielile vehiculate în spatial public despre acesta.

„E vă spun: sunt heterosexual! Sunt fiu și sunt frate. Sunt soț. Sunt tată și ( din nou n.n.) SUNT heterosexual”, a insistat celebrul judecător. (vezi min: 22:15 – 24:00)

La întrebarea suplimentară a moderatorului, dacă acesta este subiect sau produs al familiei tradiționale, natural, ferventul susținător al familiei LGBT a declarant că „orice om din lumea asta se naște dintr-un bărbat și o femeie.” Apoi, Danileț a mai făcut o declarație care i-a provocat o grimasă de repulsie preotului orthodox Stelian Tofană: „Chiar și femeile care nasc în urma unei înseminări artificiale, tot cu o parte dintr-un bărbat sunt însămânțate, că doar n-or fi cu Sfântul Duh, să mă scuzați Părinte!”, a spus judecătorul.

Drept reacție la declarațiile sale de susținere a familiei LGBT, judecătorul a primit o replică savuroasă din partea unui cetățean în vârstă, care i-a spus că la viața lui a avut, la căruță, fie doi armăsari, fie două iepe, dar niciodată nu s-a întâmplat ca armăsarii, între ei, sau iepele, să facă mânji, ci doar o iapă cu un armăsar.

Profitând de această ocazie, judecătorul Cristi Danileț a ținut să mai lămurească câteva „păcate” atribuite lui, cu care au fost îndelung și insistent distribuite și comentate mediatic sau pe rețelele sociale: Beraria plina. Spate

„Ah! – a mai precizat Danileț – nu-mi plac nici animalele, în sens sexual sau altfel, fiindcă am întâlnit și specualații din acestea. În plus eu sunt vegetarian. Deci: nu sunt zoofil, homosexual și nici pedofil”, a ținut să lămurească lucrurile unul dintre cei mai mari susținători ai comunitățiii LGBT.

El a făcut aceste declarații în cadrul dezbaterii:  „Familia – între NEVOIE, LEGE, TAINĂ și INTERESE”, unde s-a confruntat cu Părintele-profesor universitar Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB.

Acesta a fost un eveniment oferit de către NTT Data România, care a avut loc în 2 august, și care a fost organizat de către Fundația Armonia, cu sprijinul Ursus și Mobila Dalin.

Moderator și producător: Ion Novăcescu. Co-producător: Andrea Ilyas.

Parteneri: PMA Invest, Cluj-AM.RO, Cinema Florin Piersic și Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca