Alexa pierde a doua oară în fața lui Daniel Metz. Alexa a plâns la aflarea veștii

Autor: Ion Novăcescu

 

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a clasat (respins) plângerea penală formulată de Liviu  Alexa contra lui Daniel Metz, CEO al NTT Data România. Acesta l-a acuzat pe omul de afaceri clujean că l-ar amenințat și că ar fi instigat public contra lui. Prin soluția formulată de procurorul Șimon Mihaela Oana și validată de prim-procurul Gheorghe Dragoș, in 9 martie 2018, Dosarul Nr. 8291/P/2017 este clasat. În soluție se menționează că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de amenințare și instigare publică.

Recunoscutul defăimător agresiv al atâtor oameni din Cluj Napoca și România confirmă starea de instabilitate emoțională, reclamată în plângere și confirmată de martorii săi, și susține într-un editorial publicat în ziarul său online că a început să plângă la aflarea neplăcutei vești.

L. Alexa într-o stare de instabilitate emoțională adâncă.
L. Alexa într-o stare de instabilitate emoțională adâncă.

 

Alexa recunoaște starea de instabilitate psihică în care se află.
Alexa recunoaște starea de instabilitate psihică în care se află.

Precizăm că în 8 noiembrie 2017, Daniel Metz a lansat un „Apel contra terorismului mediatic din Cluj-Napoca„, in cuprinsul căruia îi ruga pe oamenii de afaceri sa vina alături de el pentru a-l boicota pe „teroristul mediatic Liviu Alexa„. De asemenea, Metz opina că a venit vremea ” să-l trântim la pământ pe acest defăimător odios„. In plus, Metz îi ruga pe oamenii de afaceri să „oprească circuitele financiare care alimentează mecanismele infernale ale terorii mediatice”. În același Apel, Metz cerea public ca față de Alexa și gruparea lui să se aplice „sfântul principiu: noi nu negociem cu teroriștii.”

Toate aceste au fost considerate amenințări și instigare de către Alexa, care, într-o plângere penală din 21 noiembrie 2017, a pretins că îi este frică, că și că se simte traumatizat și stresat. De asemenea, L. Alexa a mai reclamat că își simte integritatea fizică amenințată.  În sprijinul plângerii sale penale netemeinice a adus mărturiile numitului Lungu Victor, principalul său colaborator, a concubinei sale și a unei angajate, Anca Stănescu. Toți au declarat că au cunoștință de starea de instabilitate emoțională a lui L. Alexa, manifestată prin temere și nesiguranță, în urma Apelului contra terorismului mediatic din Cluj-Napoca, lansat de către Daniel Metz în 8 noiembrie 2017

La rândul său,  L. Alexa – recunoscutul defăimător agresiv al atâtor personalități și oameni simpli ai Clujului și României, a pretins că resimte „o puternică stare de temere” și incertitudine. Tot ca urmare a instabilității emoționale – cel mai probabil provocate de stresul invocat constant în plângerea sa – L. Alexa susține că temerea cea mai mare îi este provocată de garda de corp „cu o vastă experiență” a lui Daniel Metz. Invocarea acestui temei este ilară dacă avem în vedere menirea unei gărzi de corp, care este aceea de A APĂRA persoana care o angajează.

Față de toate acestea procurorul Șimon Mihaela Oana precizează în Ordonanța de clasare că „Alexa nu a indicat concret practicile abuzive de natură concurențială la care a fost supus, astfel încât amenințările la care susține că a fost expus nu pot fi determinate.”

Drept consecință: „Din mijloacele de probă administrate nu reiese că suspectul Daniel Metz  (orice om capătă om asemenea calitate în urma depunerii unei plângeri penale contra san.n.) a îndemnat la săvârșirea unei infracțiuni concrete, de șantaj sau o altă infracțiune contra integrității corporale sau sănătății.” Pe baza acestor considerente, procurorul a dispus clasarea (închiderea) dosarului penal.

La aflarea veștii că dosarul a fost clasat, L. Alexa a mărturisit că a plâns, confirmând și în acest fel starea de instabilitate emoțională în care se află.. Vezi captura foto din editorialul său publicat în Ziar de Cluj, în 21 martie,

Precizăm că acesta este al doilea dosar în care L.Alexa pierde în fața lui Daniel Metz. În 16 martie 2018, Tribunalul Cluj a respins definitiv pretenția ca instanța să-i limiteze lui Daniel Metz dreptul de comunicare pe o rețea socială.
În urma acestui proces, Daniel Metz și-a șters contul de facebook și s-a retras din viața publică.

 

4metz
3metz
2metz
1metz