Dana Gîrbovan vorbește despre „Justiție și Manipulare” la Berăria Culturală

Președintele Uniunii Judecătorilor din România, judecătorul Dana Girbovan, va conferenția despre „Justiție și Manipulare” în cadrul unei dezbateri-eveniment, care deschide sezonul 2017 al Berăriei Culturale. Cea de-a 64-a ediție a acestui proiect cultural-comunitar va avea loc miercuri seară, de la ora 19, în Amfiteatrul clădirii NTT DATA Tower, parter, str. Constanța nr. 19-21.

Referindu-se la conferința pe care o va susține, judecătorul clujean de la Curtea de Apel, a precizat: „Justiție şi manipulare sunt doi termeni ce ar trebui să fie antinomici. Prin definiţie, când ne referim la justiţie, ne gândim la dreptate, la adevăr. Poate fi, de aceea, folosită justiţia în manipulare? A devenit justiţia armă în lupta politică? Cum reuşim să detectăm manipularea într-un spaţiu tot mai antagonizat, în care pretinşi experţi în drept din presă îşi dau cu opinia despre chestiuni ce ţin de justiţie? Care sunt reperele la care trebuie să ne raportăm pentru a discerne în valul de mesaje zilnice ce privesc justiţia? Sunt întrebări pe care vi le propun că temă pentru dezbatere deschisă, sine ira et studio – fără patimă şi ura -, cu titlul „Justiţie şi Manipulare” organizată de Fundaţiei Armonia din Cluj.”

La rândul său, producătorul și moderatorul acestor evenimente, comunicatorul Ion Novăcescu, a declarat că miercuri vom avea ocazia să o ascultăm pe judecătorul Dana Girbovan, cea căreia Premierul României i-a propus să devină Ministru al Justiției. Cu certitudine mâine vom afla oficial dacă a acceptat propunerea. Iar dacă nu a acceptat-o, sunt convins că ne va spune de ce a refuzat. Pe de altă parte, de la un judecător de talia domniei sale, a cărei imparțialitate, obiectivitate și profesionalism s-au exprimat în public, în atâtea ocazii, puteam primi explicații și răspunsuri la tema și întrebările care frământă societatea românească de la sfârșitul lunii ianuarie.”

Acesta este un proiect Fabrica de Lideri oferit de NTT DATA Romania, cu sprijinul MobilaDalin, care deschide sezonul 2017 și cel de-al cincilea an al Berăriei Culturale.

Consultant: Ilyas Andrea.
Parteneri: PMA Invest, Cluj-AM.RO, Cinema Florin Piersic, Radio Napoca FM, Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.

Afișul a fost făcut de Ioana Feneșan.Afis Beraria 64.OK